2013. április 3., szerda

Szivárvány kendőcske

Mikor megláttam ezt a fonalat, Kata és a Szivárvány jutott eszembe, s ezzel a gombóc sorsa el is dőlt: velem kellett jönnie:)

Nézegettem jobbról, balról, túrtam a netet, hogy vajon mihez lenne elég ez a kis mennyiség, aztán jött a segítség a FB-n az egyik kötőstársunktól: a Sheri.

Tök egyszerű minta, sitty-sutty készen lesz - gondoltam én, majd lepattantam a 4. fordított sorról, merthogy balra dőlő fordítottat kellett volna kötni. Tudtam, csak elfelejtettem...Na, ezért egy kicsit jegeltem a dolgot, míg jobban össze tudtam szedni az agyamat, s lőn, sikerült!
Ezután - azaz némi rontom-bontom után - 1 nap alatt elkészült, mert kiderült, hogy hamarosan át kell adnom, alkalom lőn!
Áztatás, blokkolás, éééés: a kis vacak csíkos kis cafat kendővé vált a blokkolópálcán és a gombostűkön!
Jóvan' má', mutatom, na!


Mindíg rácsodálkozom a gyapjú rugalmasságára! S bár ebbe az anyagba kevertek némi akrilt is, pont olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tiszta gyapjú, csak valószínűleg a további kezelése lesz könnyebb a használó számára:)
Következő reggelre leszakadt 30 cm hó..
- Na gyere csak, Kisbarátom, ez lesz az igazi háttér Neked! - gondoltam.
Úgyhogy a szűz hóra terítve örökítettem meg átadás előtt. Sietnem kellett, mert a sűrű hó, mint a porcukor, lepte be gyorsan:)

Profilból:


Szemből:


Nem lett nagy, kb 120x25cm fülétől a farkáig, de finom puha és Boldog Tulajdonosa pontosan tudta, hogy pontosan tudom, hogy miért ezt, miért Neki és miért Akkor:)

Látjátok Kedves Olvasóim, a kötés dupla öröm: amíg készíti az ember és mikor látja a Megajándékozott örömét!

Hát ezért csinálom én ezt!!!:)))


1 megjegyzés:

  1. Szia! Ezt a sálat hogyan kötöd? elöször a szölmintát, aztán kötöd hozzá a közepét? Szeretnök ön is ilyet késziteni, de nem tudom hogyan fogjak hozzá. Emőke /emoke333kukacgmail.com

    VálaszTörlés