2014. augusztus 3., vasárnap

Nyaralás

Az idei nyaralásomat a Csepel-szigeten töltöttem, ahogyan a mindennapjaimat is...
De, hogy nem múljon el hiába ez a 2 hét, olyan tevékenységeket végeztem, amikre a dolgos hétköznapokon nincs időm.

Félretettem a kötéseimet ( 3-4 párhuzamosan futó- illetve döcögő project) és elővettem a feldolgozásra váró kutyaszőreimet, a kártolókeféimet és a rokkámat.

Még a nyár elején kaptam egy komplett lenyírt bobtail-bundát, amit gondos átválogatás után több részletben készítettem elő feldolgozásra.


 
 
 

Elég nagy mennyiség, most fonásra készen várja a sorsát.

Egy kutyakozmetikus ismerősömtől kaptam fésült samoyed és golden-retriever-szőrt, ezeket is feldolgoztam, részben...
A goldi-szőrt ismerem már, a samoyed izgatott nagyon. Fürdetés utáni fésült szőr lévén , rögtön fonhattam is.
Kb. 20 dkg volt (zacskóval együtt) mikor elhoztam, némi selejtezés és fonás után a végeredmény 10 dkg, 388 méternyi 2 ágú fonal:

 
 

Nagyon kellemes, de az ausztrál merinónál durvább tapintású anyag lett, nekem tetszik, egzotikus ajándék lesz belőle karácsonyra.

A másik időigényes kedvelt tevékenységem a fonalfestés, amire tavaly nyár óta nem volt időm.
Akkor Colombus ruhafestéket használtam, idén kipróbáltam a Wilton ételfestéket, amit cukrász-nagykerekben lehet kapni. Nem éppen olcsó, kipróbálásra 3 színt vettem: napsárgát, pinket és karácsony-pirosat. Finom előszálat festettem, ezek lettek belőle:
(A piros kissé foltosabb lett a kelleténél, őt utófestettem.)2 ágúvá cérnáztam, színei összhatását tekintve a Vérnarancs nevet kapta, 10 dkg 355 méter.A másikat Passion-nek neveztem el, ő egyágú maradt, 10 dkg 646 méter lett.


 

Szép vékonyra fontam őket, ezért meglehetősen lassan haladtam velük, 3-3 napba telt a 10-10 dkg fonal megfonása, a mi nekem maratoninak tűnt...
...egyelőre félretettem a rokkát és újra elővettem a kötéseimet:)

3 megjegyzés:

  1. Hűha, kutyaszőrfonal, ez nem semmi! De színesen megtapintanám! :-) A festések is nagyon szépek lettek, lám, milyen jól töltötted a szabidat. :-)

    VálaszTörlés
  2. Felhasználtad már? Hogy viselkedik a kutyaszőr?

    VálaszTörlés