2010. május 6., csütörtök

Vót-nincs, avagy Isten veled, epekő

December 27-e óta tudtam, hogy kövem van és mihamarabb ki kellene vetetnem, de csak halogattam, hisz indok volt bőven.
Amíg aktív egészégügyis voltam, soha nem volt negítív tapasztalatom orvosokkal, kórházakkal kapcsolatban, mert mint kolleganőt, mindenhol kedvesen fogadtak. Viszont a férjemmel betegségével és gyógykezelésével kapcsolatosan majd minden alkalommal belefutottunk az eü. bürokráciájába, elnehezítettségébe. Ezt most nem részletezem, csak viszonyítási alapként szolgál az én esetemmel szemben.Múlt héten egyik éjszaka megint jelentkezett a görcs, ekkor szántam rá magam, hogy lépéseket teszek az ügyben. Az, ahogyan ez az egész dolog lezajlott, az egészségügy mai helyzetét tekintve, egy csoda volt!

 Hétfőn felhívtam egy sebészt, hogy mi a menete a műtéthez vezető útnak? Ő ahelyett, hogy a háziorvosomhoz utalt volna, szívélyesen behívott másnapra, beutaló nélkül, mellesleg tök ismeretlenül, akkor beszéltünk először!
Sajnos, a csütörtöki személyes találkozást elkerültük a Dr. Úrral, mert mire odaértem, műtőbe ment.
Sebaj, felhívtam péntek délután befekvési időpontért, azt mondja: május 3, hétfőn fél 8! Azaz 2 napom van, hogy felkészüljek rá!
Hétfőn reggel bementem, megcsinálták a szükséges vizsgálatokat, igaz, hogy délután 3-ig ott ültünk, mert akkor derült ki, hogy benne leszek a másnapi műtéti programban, tehát biztosan bent kell maradnom.
Kedden megműtöttek, szerdán kivették a csövet, csütörtökön hazaengedtek!

Ilyen gyors, precíz, korrekt ellátást mindenféle protekció nélkül nem tapasztaltam azóta, amióta nem dolgozom egyetemi klinikán!

Hálás köszönet Dr. Nehéz László adjunktusnak a köveim eltávolításáért, Dr. Jónás Attila osztályos orvosnak a lekiismeretes, kedves, nyugodt betegfelvételért és tájékoztatásért, valamint az I. Sebészeti Klinika női osztályának nővérkéinek, főleg Tündinek, aki a műtét utáni nehéz órákban sokat segített!
Jó szívvel ajánlom őket bárkinek, akinek hasonló problémája van!

Summa-summárum, végre egyszer pozitívan csalódtam az egészségügyben, igenis vannak még orvosok és nővérek, akik még EMBER-ből vannak!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy túl vagy rajta:-)
    Annak is, hogy jók a tapasztalatok, jó olvasni, hogy ilyen is van.
    Jolimama

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy átvészelted! Én is mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy mielőbb szabaduljon meg a köveitől, ha gondja van vele... két évig szenvedtem, mielőtt rászántam magam a műtétre, de ha tudom, hogy ilyen sitty-sutty, előbb lépek...
    Ezután sokkal könnyebb lesz, meglátod:))

    VálaszTörlés
  3. Gyors gyógyulást kívánok! Biztató a mai egészségüggyel kapcsolatosan jó tapasztalatokról olvasni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a jókívánságokat, máris jobban vagyok!

    VálaszTörlés
  5. Kicsianya, nem is gondoltam volna, hogy sorstársak leszünk. Ugyanazon a napon esett meg az én műtétem is. Mielőbbi teljes gyógyulás kívánok neked!

    VálaszTörlés