2011. január 27., csütörtök

Szülinapi ajándék

Miután ügyesen összetörtem a telefonom kijelzőjét, szülinapom alkalmából Apuka Vaterázott nekem egy új, ill. alig használt telefont, a család meg kifizette:)
Annyira örültem neki, hogy azon nyomban készítettem neki egy jó vastag, meleg telefontartót, (hogy meg ne fázzon és az ütéseket is jobban bírja:)) masszív nyakba akasztóval.


Természetesen pink mindkettő, hogy jobban menjen az egyéniségemhez:)

Saját tervezés, kb 2-3 dkg fonalat kívánt (fonalat faltam), 1 este elkészült.

Fonal: maradék Crilly (testbarát akril)
Tű: 3-as bambusz
Minta: darázs

14 szemmel kezdtem, folytattam a megfelelő magasságig, a gomboláspánt kezdeténél minden második sorban 1-1-et fogyasztottam a szélén, a végefelé 2 ráhajtásos gomblyukat készítettem.
Az oldalait összehorgoltam rövid pálcával, majd elegendő hosszúságú nyakba akasztót horgoltam láncszemekből. Ezt vékonykának találtam, ezért pikókat készítettem rá, így mindjárt strapabíróbb lett, s nem utolsó sorban szebb:)

Nagy sikere volt a munkahelyemen, mindjárt kértek is tőlem kettőt, de azok biztos nem ilyenek lesznek, mert ez csak az enyém!

4 megjegyzés:

  1. Szülinapod volt?
    Boldog szülinapot, jó egészséget és sok fonalat szeretettel.

    VálaszTörlés
  2. Kb. mire felprogramoztam a telefont, kész is lett a tartó.... És mennyivel jobban jártál, hogy Te intézted a tartót és én a belevalót, mintha fordítva tettük volna :):)

    VálaszTörlés